این راهنما بر پایه مودمهای ADSL تولید شرکت TP-Link میباشد. البته روند تنظیم مودم ADSL برای دیگر برندها هم تفاوت کمی با تی-پی لینک دارد. تصاویر مقاله هم مربوط به مودم TD-W8961N هستند.
شما برای تنظیم مودم ADSL به نام کاربری و رمز سرویس خود نیاز دارید. این اطلاعات در زمان ثبتنام اینترنت از جانب شرکت ارائه دهنده (ISP) به شما داده شده است.
اتصال سیمها
اول از همه از برقراری خط تلفن و وصل بودن اینترنت ADSL اطمینان یابید. سپس طبق تصویر زیر اتصالات مودم را برقرار کنید. سیم تلفن، اسپلیتر و آداپتور برق در جعبه مودم وجود دارد. (برای دیدن تصویر در اندازه بزرگتر روی آن کلیک نمایید)
نکته: اگر روی خط تلفن مربوطه از گوشی تلفن ثابت و یا کارتخوان بانکی استفاده نمیکنید، نیازی به داشتن اسپلیتر نیست. در این حالت مودم را مستقیما به پریز تلفن وصل نمایید.
پس از چند دقیقه از زمان روشن کردن مودم، باید چراغ ADSL (به آن چراغ لینک هم میگویند) روشن و ثابت شود. اگر اینچنین نیست با پشتیبانی شرکت اینترنت خود تماس بگیرید. همچنین میتوانید راهنمای عیبیابی اتصال اینترنت را در آخر همین مقاله مشاهده نمایید.
اگر مودم برای اولین بار نیست که تنظیم میشود، بهتر است آن را به حالت کارخانه بازگردانید. برای این کار کلید RESET در پشت مودم را برای 20 ثانیه نگه دارید و صبر نمایید تا مودم ریست شود.
پیکربندی مودم
برای تنظیم مودم ADSL نیاز به کامپیوتر دارید. البته این کار با گوشی های هوشمند هم امکانپذیر است.
مودم را با کابل LAN به کامپیوتر خود وصل کنید. البته میتوانید با اتصال وای-فای هم این کار را انجام دهید. نام شبکه (نام وای-فای) در زیر مودم نوشته شده است. معمولا در حالت اولیه شبکه وای-فای بدون رمز است. (باز است)
یکی از مرورگرها اینترنت را باز کنید (ترجیحا فایرفاکس یا کروم) و سپس آی-پی پیش فرض مودم را وارد و کلید اینتر را بزنید. این آی-پی برای مودمهای TP-Link به این شکل است: 192.18.1.1
شما به صفحه مدیریتی مودم رهنمود میشوید. برای ورود به تنظیمات باید نام کابری و رمز عبور مودم (در حالت پیشفرض برای هر دو عبارت admin با حروف کوچک) وارد نمایید.
نکته: این اطلاعات با نام کاربری و رمز سرویسی که از شرکت ارائهدهنده اینترنت گرفتهاید متفاوت است و فقط مربوط به تنظیمات مودم است. همچنین با رمز وای-فای (که بعدا تنظیم خواهیم کرد) هم متفاوت است و ربطی به همدیگر ندارند.
روی دکمه Next کلیک کنید تا فرایند قدم به قدم تنظیم مودم آغاز شود.
در گام اول منطقه زمانی را روی تهران قرار دهید و next را کلیک کنید:
در گام دوم تنظیمات را طبق طبق تصویر وارد کنید و نام کاربری و رمز عبور دریافتی از شرکت اینترنت خود را وارد کنید:
توضیح: پارامتر VPI و VCI برای هر ارائه دهندهای متفاوت است که باید از پشتیبانی یا وبسایت شرکت مربوطه آن دریافت کنید. برای اینترنت “پارس آنلاین” “شاتل” و “آسیاتک” مقدار VPI برابر با 0 و مقدار VCI برابر با 35 است.
گام چهارم مربوط است به تنظیمات شبکه وای-فای. تنظیمات را طبق تصویر انجام داده و در بخش SSID یک نام دلخواه برای وای-فای و در بخش Pre Shared Key یک رمز دلخواه را وارد نمایید. رمز حداقل باید 8 کاراکتر باشد و بهتر است ترکیبی از حروف و اعداد و نمادها باشد.
دیگر تنظیمات را طبق تصویر انجام دهید و رای Save کلیک کنید:

بعد از چند ثانیه تنظیمات ذخیره میشوند. اگر همه چیز را به درستی انجام داده باشید، چراغ اینترنت مودم روشن و به رنگ سبز درمیآید. اینترنت شما آماده است.
راهنمای عیبیابی مودم بر اساس چراغهای آن
گاهی با وجود انجام تمام مراحل باز هم دسترسی به اینترنت برقرار نمیشود. میتوانید طبق راهنمای عیبیابی زیر مشکل را پیدا کنید.
چراغ ADSL
بعد از اتصال سیمها و روشن کردن مودم، این چراغ باید روشن و ثابت شود (یک تا دو دقیقه طول خواهد کشید). توجه داشته باشید که این چراغ ربطی به نحوه تنظیم مودم ندارد.
چراغ ADSL چشمک زن است و ثابت نمیشود:
این مشکل معمولا از کیفیت نامطلوب سیمكشی تلفن است. مشکلی که روی سیم است نویز زیادی را تولید میکند که مانع اتصال مودم به مرکز مخابراتی میشود. اتصالات نامطمئن سیمها، عبور سیم تلفن در کنار سیم برق و استفاده از پریزهای موسوم به برقگیر میتواند عامل ایجاد این مشکل باشد.
البته گاهی مشکل از مرکز مخابرات است که باید با پشتیبان ISP تماس بگیرید.
چراغ ADSL اصلا روشن نمیشود:
تمام اتصالات را بررسی کنید. شاید به هر دلیلی اتصال خط تلفن با مودم برقرار نباشد. اگر به تازگی برای سرویس اینترنت اقدام کردهاید، امکان دارد هنوز خط رانژه نشده باشد. معمولا رانژه شدن خط و آماده شدن سرویس به شما اطلاع داده میشود.
چراغ Internet
روشن شدن این چراغ به ADSL وابسته است، به این معنی که تا چراغ ADSL ثابت نشود، این چراغ نیز روشن نخواهد شد. در حالت عادی این چراغ روشن و چشمک زن است که نشاندهنده تبادل اطلاعات است.
چراغ اینترنت قرمز است:
نام کاربری یا رمز سرویس اشتباه است. با پشتیبانی اینترنت تماس بگیرید.
چراغ اینترنت خاموش است:
اگر چراغ ADSL روشن و ثابت است و باز هم این چراغ خاموش. به احتمال زیاد بخشی از تنظیمات را اشتباه انجام دادهاید. از مقادیر vpi و vci اطمینان حاصل کنید.
چراغ ADSL و Internet روشن است؛ اما باز هم به اینترنت دسترسی ندارم:
این مشکلات بیشتر مربوط به کامپیوتر یا گوشی متصل شما است. اگر با گوشی تا کامپیوتر دیگری امتحان کردید و باز هم مشکل پابرجا بود، حتما با پشتیبانی اینترنت خود تماس بگیرید.
نکته: در تمام مراحل عیبیابی امکان معیوب بودن مودم را در نظر بگیرید (هرچند که این امکان برای مودمهای نو تقریبا نزدیک به صفر است)
تنظیمات بیشتر
خاموش کردن قابلیت WPS
این قابلیت امکان اتصال به وای-فای را بدون داشتن رمز میدهد؛ آن هم تنها با فشردن کلید مربوط به آن روی مودم یا وارد کردن پین موقت. فعال بودن این قابلیت امنیت شبکه را پایین میآورد. توصیه ما به شما غیرفعال کردن آن است.
برای مودمهای Tp_link طبق تصاویر زیر عمل کنید:
گزینه WPS را روی No گذاشته و روی Save (در پایین صفحه) کلیک کنید.

قابلیت شبکه مهمان
بعضی از مودمها و روترهای بیسیم قابلیت جالبی به نام Guest Network دارند. فرض کنید مهمانی به خانه شما آمده است و میخواهید گوشی او را به اینترنت منزل متصل نمایید. خب قاعدتا اگر او را به وای-فای اصلی متصل کنید، بار دیگر هم که به منزل شما بیاید باز هم به اینترنت شما متصل خواهد شد.(که شاید نخواهید این اتفاق بیافتد!) پس شما باید رمز (Pre Shared Key) مودم خود را دوباره تغییر دهید. در این صورت اتصال تمامی دستگاههای شما نیز قطع خواهد شد و باید آنها را نیز از نو متصل نمایید. چاره شما استفاده از شبکه مهمان است.
شبکه مهمان (Guest Network)، یک وای-فای جداگانه با یک رمز (Pre Shared Key) جداگانه است؛ کاملا مستقل از شبکه اصلی مودم. دستگاهی که به شبکه مهمان متصل است به دیگر دستگاههای متصل در شبکه داخلی (از جمله خود مودم یا روتر) دسترسی ندارد. (الته این قابلیت قابل مدیریت است).
حتی میتوانید پهنای باند (سرعت اینترنت) را برای این شبکه محدود کنید تا کسانی که به این شبکه متصل هستند از حداکثر سرعت شما استفاده نکنند.
برای تنظیم مودم ADSL تی-پی لینک و فعالسازی این قابلیت طبق تصاویر زیر عمل کنید:
تنظیمات در طبق تصویر بالا انجام دهید. در قسمت SSID یک نام دلخواه برای شبکه مهمان و قسمت Wireless password یک رمز دلخواه برای مهمان تعریف کنید (حداقل 8 کاراکتر) و سپس Save را بزنید.
اگر قصد دارید برای سرعت اینترنت هم محدودیت قائل شوید، گزینه Guest Network Bandwidth Control را روی Enable بگذارید:

Total Upstream Bandwidth: میزان سرعت آپلود شبکه مهمان (واحد: کیلوبیت)
Total Downstream Bandwidth: میزان سرعت دانلود شبکه مهمان (واحد: کیلوبیت)
این دو پارامتر را به دلخواه وارد کنید و تغییرات را ذخیره کنید.
9 comments on “راهنمای راه اندازی و تنظیم مودم ADSL تی-پی لینک TP-Link”
Ramin J
بسیار کامل و جامع. فقط یک سوال. مودم من همین 8961n هستش. ولی Guest Network نداره. آیا جایی این گزینه مخفی شده که من نمیدونم؟
پشتیبان ژیرو 24
احتمالا ورژن قدیمی این مدل را دارید که فاقد این ویژگی است.
بهبود
سلام در گزینه managment شبکه مهمان اونجاست
متین ابراهیمی
با سلام
میشه این مودم به نحوی استفاده کرد که سیگنال مودم دیگه ای رو تقویت کنه؟ منظورم وای فای مودم دیگه ایه
پشتیبان ژیرو 24
سلام. خیر. چنین امکانی برای این مودم-روتر وجود ندارد.
دستگاهی که شما نیاز دارید Wi-Fi Extender نام دارد. بیشتر روتر-اکسس پوینت های امروزی این قابلیت رو نیز دارند، مانند مدل ارزان قیمت: TP-Link TL-WR840N
Zara
درود
من این مودم رو تازه گرفتم، و با کابل lan متصل شدم، سوالم اینه آیا وقتی در حال دانلود هست کامپیوتر، چراغ لَن این مدل باید چشمک بزنه یا ثابت باشه؟ مودم قبلیم دیلینک بود و زمانیکه از کامپیوتر دانلود انجام میداد چراغ Lan ثابت بود و چشمک نمیزد، در مورد این مدل Tp link 8961n چطور؟
پشتیبان ژیرو 24
سلام. بله در این مدل چراغ لن چشمک میزنه که نشاگر تبادل دیتا است.
شهروز
سلام امکان کانفینگ مودم تی پی لینک 8961N از طریق گوشی هم امکان پذیره
پشتیبان ژیرو 24
بله. اصول کار به همین ترتیبی است که در مقاله اومده. برای اتصال به مودم، دستگاه رو یک بار ریست کنید و بعد با نام شبکه (SSID) و رمزی (Password/pin) در در پشت دستگاه نوشته متصل شوید.